14 augusti 2021
14:00

Vänersborgs FK

Referat: Eriksbergs IF - Vänersborgs FK

I lördags spelades vår tredje seriematch för året när vi välkomnade Vänersborgs FK till Hisingen och Rosenhill. Gästerna hade inlett med fyra poäng på de två inledande matcherna medan vi kom till spel med full pott. Utfallet skulle dock vara annorlunda efter matchen då Vänersborg vände hemåt med tre poäng och seger 3-1. Vårt mål gjordes av Michaela De Feo som avlossade en riktig frisparkskanon i matchens slutskede.

Matchen inleddes jämnt där vi tilläts ha en hel del boll och där gästerna väntade in lägen för att gå på omställning. Vi sökte ytor såväl i djupled som centralt i banan men utan att nå riktigt hela vägen fram. Efter dryga femton minuter tog sig Vänersborg runt längs högerkanten och hittade ett inspel framför mål som resulterade i ett ledningsmål och bara fem minuter senare var det dags igen när de tog hand om en andraboll i vårt straffområde och utökade ledningen med ett rappt avslut.

Efter dessa mål cementerades matchbilden och vi försökte bygga fina anfallsvägar men de riktigt farliga chanserna uteblev i den första halvleken. I pausen gjordes en del rockader och vi pratade om vilka ytor vi ville söka upp för att hota i. Känslan var att en reducering skulle blåsa rejält liv i tillställningen men när Vänersborg istället utökade sin ledning än en gång efter sjuttio minuter såg läget lite mera dystert ut. Vi fortsatte ändå att försöka matchen igenom och kommer framåt och till fler avslut ju längre matchen går. Dessvärre gav det utdelning först i den åttiosjunde minuten och det gjorde att den riktiga spänningen aldrig tilläts påverka tillställningen. Vårt mål var dock en riktig pärla då Michaelas frispark från knappa tjugo meter var en kompott av både precision och kraft som satt precis där den skulle.

Matchen slutade alltså 3-1 till ett för dagen väldigt bra Vänersborg och även om en förlust alltid smakar surt så kan vi ändå ta med oss en hel del grejer som vi gjorde bra, en hel del som vi vill bli bättre på och framförallt så gav det här också ännu mera taggtråd till kommande matcher. Siktet har redan ställts om inför söndagens bussresa och besök hos serieledarna Skoftebyns IF där vi ska göra allt för att plocka fram en riktigt bra prestation tillsammans.